Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Δελτίο βαρετών ειδήσεων

Φίλες και φίλοι, γεια σας. Είναι το έκτακτο γλυκοπατατιάρικο δελτίο ειδήσεων. Στο πληκτρολόγιο τού μπλογκ, εγώ.

Σήμερα, αρκετά εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν για τον προορισμό τους και τελικά έφτασαν εκεί. Νωρίτερα, στην ώρα τους ή με καθυστέρηση, αλλά έφτασαν. Επίσης, Πάρα πολλά πλοία έφυγαν και έφτασαν χωρίς να πάθει κανείς τίποτα. Το ίδιο συνέβη με αμέτρητα αεροπλάνα. Και με τρένα επίσης. Ακόμα και με μοτοσυκλέτες. Όλοι ξεκίνησαν κανονικά και έφτασαν επίσης κανονικά.

Μία θαυμάσια μεγάλη ποσότητα νέων, εξυπνότερων από εμάς, ανθρώπων, προστέθηκε στον πληθυσμό και περιμένουμε κι άλλες γεννήσεις εντός των επόμενων αιώνων. Ακόμα, αρκετά παιδιά είπαν τις πρώτες τους λέξεις, έκαναν τα πρώτα τους βήματα, έριξαν το πρώτο τους γέλιο. Εδώ να σημειώσουμε ότι τα μωρουδίστικα γέλια σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο ωραία, που η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα φορολογήσει ή να τα απαγορεύσει με νόμο.

Αρκετοί άνθρωποι είχαν κάποιο μικροατύχημα ή κάποιες ασθένειες, που θα ξεπεράσουν και θα είναι πάλι υγιείς και δυνατοί. Κάποιοι απέφυγαν τα ατυχήματα παρά τρίχα, ενώ ορισμένοι τα πρόλαβαν και δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι άλλο.

Σε πολλά σημεία έγινε αλκοτέστ και οι οδηγοί που δεν ήπιαν τίποτα ήταν κατά πολύ πολλαπλάσιοι απέναντι στους άλλους και, λογικά, συνέχισαν κανονικά τη διαδρομή τους. Επίσης, πολλές παρέες ανθρώπων βρέθηκαν και πέρασαν πολύ ωραία, γελώντας δυνατά και απολαμβάνοντας το κλίμα οικειότητας μεταξύ τους.

Μερίδα ανθρώπων, ανά δυάδες, αποφάσισαν ότι θέλουν να περνάνε όσο γίνεται περισσότερες ώρες μαζί. Σε μέρη όπως διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχείων, ερημικες τοποθεσίες κλπ, άνθρωποι με φυσιολογικές (ως προς την ένταση) ορμές, μοιράστηκαν την ευχαρίστησή τους μέσω έντονων ερωτικών επαφών. Έγινε χαμός! Πολύ ωραία πράγματα!

Αλλού, υπήρξαν άνθρωποι που αποφάσισαν να απαλλαγούν από τα πνευματικά τους δεσμά και να επικεντρωθούν στην απελευθέρωσή τους από τα σωματικά δεσμά, κάνοντας το πρώτο βήμα για την διεκδίκηση τής ελευθερίας τους. Επιστήμονες σε διάφορα εργαστήρια έφτασαν ή πλησίασαν σημαντικές ανακαλύψεις, που θα μάς φανούν από εξαιρετικά χρήσιμες μέχρι και σωτήριες στο κοντινό μέλλον. Ακόμα, πολλοί άνθρωποι έμαθαν ή ξεκίνησαν να μαθαίνουν κάτι που θα τούς κάνει καλύτερους και θα αισθάνονται πιο ωραία με τον εαυτό τους.

Εντοπίστηκαν και κρούσματα καλοπροαίρετων πολιτικών. Μέχρι να συνέρθουν, η θέση τους θα είναι στο γλυκοπατατιάρικο δελτίο.

Πάρα πολλοί γιατροί έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά δεν πήραν ούτε φακελάκι, ούτε κάποιο άλλο δώρο. Κάπου αλλού, ορισμένοι αστυνομικοί φέρθηκαν σαν πολίτες και έκαναν τα στραβά μάτια σε χαζές παραβάσεις που επηρεάζουν μόνο στα χαρτιά (π.χ. προσπέραση τρακτέρ στην άδεια ευθεία). Κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές συνέχισαν να διδάσκουν σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ορίσει, δηλαδή τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και όχι την υπομονή μέχρι να περάσει η ώρα και να πάμε στο σπίτι.

Εννοείται ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αλλά τα τής άλλης πλευράς, τα μαθαίνετε στα άλλα δελτία. Εδώ θα έρχεστε για εναλλακτικά νέα. Ήταν το έκτακτο γλυκοπατατιάρικο δελτίο ειδήσεων. Στο πληκτρολόγιο τού μπλογκ, εγώ. Μέχρι το επόμενο ποστ, καλές σας μέρες και μην ξεχνάτε να τσεκάρετε το Χιμαιρολόγιο κάθε δύο μέρες.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ZEITGEIST ----> Z-DAY



Έρχεται η 15η Μαρτίου. Η μέρα που σε όλο τον κόσμο, σε διάφορα σημεία, θα συναντηθούν άνθρωποι που οι δύο ταινίες Zeitgeist και Zeitgeist Addendum τούς έκαναν να σκεφτούν, να συζητήσουν, να διαφωνήσουν και, ενδεχομένως, να αρχίσουν να ελπίζουν. Προσωπικά, η λύση που περιγράφεται στη δεύτερη ταινία είναι κάτι που με εκφράζει και με απασχολεί εδώ και χρόνια και δεν θα μπορούσα παρά να θέλω να συμμετάσχω σε αυτό. Εδώ κοντά, στα μέρη μας, θα γίνει μία συνάντηση στην Κομοτηνή και θα φροντίσω να πάρω όσο γίνεται περισσότερο κόσμο και να βρεθούμε εκεί. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες από αυτά που μπορώ να σάς πω, θα βρείτε στις εξής σελίδες:

http://zeitgeist.onsite.net.gr/ ----> Download των ταινιών και των υπότιτλων

http://www.thezeitgeistmovement.gr/portal.php ----> Το επίσημο φόρουμ στα ελληνικά.

http://www.facebook.com/group.php?gid=49624786367&ref=mf
----> Το ελληνικό γκρουπ στο Facebook

http://www.facebook.com/group.php?gid=55303891744&ref=mf ----> Το παγκόσμιο γκρουπ στο Facebook

Όσοι δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, δεν χάνετε τίποτα αν ενημερωθείτε. Άλλωστε πρόκειται για πράγματα που αφορούν τούς πάντες και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και αυτά που ξέρουμε ως δεδομένα.